Vragen

Vragen

Veelgestelde vragen

Uiteraard ontvangt u een factuur met BTW van ons zodat deze ingediend kan worden voor betaling uit het bouwdepot.

Voor stuc- en schilderwerk in particuliere huizen ouder dan 15 jaar geldt een BTW tarief van 6%. Op alle overige werkzaamheden of alle werkzaamheden voor huizen van 15 jaar of jonger geldt het hoge BTW tarief van 21%.

Nee, wij doen geen groot constructief werk zoals muren uitbreken waar een draagbalk in moet of een uitbouw en/of aanbouw van huizen. Dit geldt ook voor het plaatsen van dakkapellen, groot installatiewerk zoals CV-ketels plaatsen of het installeren van keukens. De afwerking van een uitbouw, dakkapel e.d. doen wij wel, alsmede het voorbereidende werk voor het installeren van keukens (op basis van tekeningen van de keukenleverancier).

Nee, dat is niet mogelijk, want door de lage marges is er geen financiële buffer om tegenvallers op te vangen, mede ook door de open calculatie. Dit is de consequentie van deze formule.

De low cost formule op een rij:

  • u doet als klant aan ‘zelf aannemen’,
  • wij werken op basis van een open calculatie,
  • maken geen winst op materiaal,
  • geven volledig inzicht in de kosten voor arbeid,
  • nemen genoegen met lage marges,
  • realiseren kostenbesparingen door logies ter plaatse,
  • maken lange werkdagen, waardoor we efficiënter werken,
  • geven garantie op de kwaliteit van het werk,
  • het risico op tegenvallers zijn voor de klant.

Onderdeel van de ‘low cost’ formule is dat de klant zelf de rol van aannemer vervult. Wij noemen dat ‘zelf aannemen’. Dat is dus was anders dan ‘doe het zelf’, want daar gaat de klant zelf klussen. In het geval van ‘zelf aannemen’ gaat de klant zelf plannen/regelen/materiaal aanschaffen etc., maar verrichten de onderaannemers van Novo de werkzaamheden. Wat valt er niet onder: alle zaken die in één keer op gaan, zoals: schuurpapier, eenmalige kwasten, terpentine etc.

Wat valt er niet onder: alle zaken die in één keer op gaan, zoals: schuurpapier, eenmalige kwasten, terpentine etc.
Wat valt er wel onder: alle elektrische apparaten, metalen gereedschap (hamers, beitels, stucmessen etc.), eventueel groot gereedschap. Soms komt het voor dat een bepaalde opdracht een bijzonder gereedschap nodig heeft (speciaal apparaat, grote steiger etc.). Dat is niet inbegrepen en in een dergelijk geval worden er afspraken gemaakt over de kosten.

Aannemersbedrijf Novo is een Slowaakse onderneming. Slowakije is onderdeel van de EU. De Europese en Nederlandse wetgeving staat het Slowaakse ondernemingen toe diensten te verrichten in andere EU lidstaten. De Nederlandse wet heeft momenteel een tijdelijke stop/beperking gezet op de toelating van Oost-Europese werknemers om te werken voor Nederlandse ondernemingen. Echter een Slowaakse onderneming mag wel haar diensten en/of producten in Nederland aanbieden. Novo is zo’n bedrijf, waar de basis en al haar werknemers en onderaannemers hun verblijfsplaats in Slowakije blijven houden en niet van plan zijn om zich in Nederland te vestigen. Deze onderneming is volledig legaal en draagt conform EU wetgeving BTW af in Nederland en houdt zich aan de Nederlandse wetgeving m.b.t. arbeidsvoorwaarden bij in Nederland verrichte diensten. Verdere documentatie over deze juridische zaken zijn beschikbaar op aanvraag.

Novo's Unieke formule

Scroll naar boven