WC

WC

Een zwevend toilet is niet alleen fraai om te zien, maar biedt ook de mogelijkheid om het gemakkelijk schoon te houden (met name onder het toilet) en is dus zeer hygiënisch.

Waar u echt op moet letten:
Hangsysteem: wij raden u af om te bezuinigen op het hangsysteem. Dit omdat het gehele hangtoilet daar op steunt. Een badkamer en toilet blijven (ook al is het achter de muur) vochtige ruimtes met verhoogd risico op corrosie. Het hangsysteem bestaat uit een metalen frame op poten. Maar die kunnen dus wel doorroesten, of bezwijken onder zwaar gewicht of spelende kinderen. Daarom kan u beter een kwaliteit frame van bijvoorbeeld Geberit aanschaffen, want die zijn van extra dik metaal gemaakt en hebben een goede anti-roest coating.

Kalkbestendig keramiek & hygiënisch keramiek: ook hier zal de investering zich terug kunnen verdienen. De betere merken toiletpotten (Villeroy & Boch, Sphinx etc) voeren dit soort opties. Bij kalkbestendig keramiek is schoonmaken gemakkelijker en vergt minder schoonmaakmiddel, maar belangrijker nog zal de levensduur langer zijn. Met kleine kinderen in de buurt kan het een prettig idee zijn dat de toiletpot altijd hygiënisch is door het zelfreinigende vermogen van de verwerkte zilverionen.

Voor meer informatie zie de websites www.villeroy-boch.com of www.sphinx.nl.

Toiletbril: denk aan een Soft Closing en/of Clicksysteem:
Soft Closing: sinds de televisieserie “Het Blok” is de zacht neergaande toiletbril niet meer weg te denken door de nadruk die “Brad en Tobias” daarop legden. Toch bestaat het principe al enige tijd. Desalniettemin is het een mooi systeem dat het irritante gekletter van de toiletbril voorkomt.
Clicksysteem: een toiletbril die met één beweging van de pot afkan. Dat betekent makkelijk schoonmaken!

Het fontein
Wasbak: let bij de keuze van het fonteintje in de toiletruimte erop dat deze voldoende diepte heeft, zodat men gemakkelijk handen kan wassen in de kleine wasbak.
Afvoer: Novo kan afvoerpijpen in de muur verwerken. Dit, in combinatie met een design sifon, ziet er zeer verzorgd en fraai uit.

Novo's Unieke formule

Scroll naar boven